Welkom bij Rederij Oosterhaven

Wonen aan de Oosterhaven is wat de partners van Rederij Oosterhaven met elkaar in contact bracht. Beide stellen kozen ervoor om te wonen met uitzicht op de haven, zich toen nog niet beseffende dat het water, de boten en het varen hen elke dag zou lekker maken… De twee gezinnen besloten om samen een sloep te zoeken waarmee ze samen, maar ook los van elkaar zouden kunnen gaan varen.

En daar zitten we momenteel. Het bootjesseizoen is begonnen en we zijn met z’n vieren hard op zoek naar een sloepje die goed bij onze wensen past. We zoeken het volgende:

– een ruime sloep van maximaal 7 meter
– maximaal 100cm hoog ivm lage bruggen over de diepen
– minimaal 10 persoonssloep (dan passen we er met de twee gezinnen samen in)
– een polyester of aluminium romp
– een luxe uitstraling
– een zuinige, omkapte, binnenboordmotor
– passend in ons budget

Het is nog niet eenvoudig, want hier in het Noorden is er niet echt een bootjescultuur. De meeste sloepen worden aangeboden rondom Amsterdam, Leiden en in het Groene Hart. Het is al een aantal keer gebeurd dat de sloep verkocht was voor we zelfs maar de agenda’s konden trekken voor een bezichtiging. Een keer reden we naar Amsterdam en kregen we rond Lemmer bericht dat de boot verkocht was.

Toch houden we goede hoop. Er komt vast zeer binnenkort het perfecte sloepje langs! En dan gaan we eerst zelf flink varen om de boot en de stad vanaf het water te leren kennen. Daarna zal het ook mogelijk zijn om onze sloep te huren voor een paar uurtjes varen. Daarover later meer. Eerst die boot!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.